Tröstöring

Äntligen så blev det fisk i storöringssjön, skönt efter tre bom pass. Visst hade jag hoppats på större fisk men skönt ändå. Hade en riktigt fin öring upp alldeles bredvid mig men sen ökade vinden i styrka och några mer vak såg jag inte.
Låg mycket sländeskal skal efter kanterna på sjön men var dessa sländor tog vägen har jag inte en aning om. Kanske blåste dom bort.

Nu blir det nog rätt så lugnt på fiskefronten ett tag, kanske bara lite abborrfiske. V 29 drar jag och kompisarna upp till Valsjöbyn för fiske i bl a Toskströmmen.


Dött

Det var inga sländor på vattnet, inga sländor längs stranden, inga sländor upp i talltopparna, ja inga sländor överhuvudtaget. Inga öringar heller. Inge kul alls.


Jakten fortsätter...

Fast allt till en början såg bra ut så blev det inte ett hugga på storöringsjön. Hade tre chanser på fisk men det ville sig inte och fisken ignorerade mina imitationer.
Ännu har inte de riktiga spinner fallen kommit igång och bara ett fåtal sländor låg döende på ytan då kvällen sakta övergick i natt. Det är bara att ta nya tag kommande helg.


Det har börjat...

Så har åter sjösandssländan börjat kläckas uppe på dalaskogen. Ingen öring på den här turen, men i år skall sjön få sig fler besök och förhoppningsvis skall vi pricka in någon dag med fina spinnerfall och kalasande storöring.


Snart snart....RSS 2.0