Hej då kusten

En sista tur till kusten för säsongen. Hjerpe knep två fina bitar, Mange blev utan och jag fick tre. Min förmåga att bara få mindre öringar har nu hållt i sig hela våren. Två av fiskarna jag fick var dock över måttet men dom fick simma vidare.

Nu får havsöringssäsongen vara över för min del. Snart kommer den första vulgatan att kläckas och då ska det jagas storöring med flytring högt upp i dalaskogen.

Slutligen en liten fråga: Tobis? Någon som sett dessa i våra vatten eller hittat dom i magen när ni rensat öring? Hjerpes ena öring från i helgen hade flera tobisar i magen och jag har själv vid ett tillfälle hittat en död ute på långsandörarna. Har tyvärr inte gått igenom maginehållet på alla öringar jag tagit upp men om någon sett tobis någonstans skulle det var kul att höra.  

Drömöring

Det finns saker som jag gjort som jag ångrar, en av de saker jag ångrar allra mest det här året är att jag började ta med min kamrat Magnus på havsöringsfiske. Karln har haft en enastående förmåga att alltid få fisk och också de största fiskarna såklart.
Idag gjorde Mange något som jag drömt om i många år nämligen att fånga en havsöring på 5 kg. Hädanefter kommer jag då iaf inte ringa Mange då jag skall ta en spontantur till kusten.

Grattis Mange!
 

Morgonstund

En tidig morgon vid havet levererade årets första bonk för min del.  


Lite bättre öring

Så lyckades vi eller Anders för att vara noggrann fånga en lite bättre fisk ute i långsand. Själv fick jag nöja mig med en mindre som tog en liten spiggimitation. Mange blev för första gången utan nån fisk.

Runt 2 kg vägde Anders öring som knep ett snabbt invevat drag. Förövrigt mätte vi vattentemperaturen till en 8-9 grader(ytvattnet).
RSS 2.0