Ljusne

Det var meningen att vi skulle testa på kustfisket längs Ljusnekusten men efter en halvdags fiske så slutade det med att vi löste fiskekort och fiskade inne i Ljusne. Mange var såklart vassast med tre fiskar Anders och jag fick nöja oss med en var fast vi hade en hel del finare hugg.

Måste säga att jag blev positivt överraskad av Ljusne. Det är något med att drilla fin öring i en sumpvik, spännande på något vis. Det är knappast vackert men det är roligt.
Kallt

Idag spenderade herrarna Olsson, Hjerpe och Naenfeldt en kall och bister dag i Långsand. Herr Olsson fick dagens största medans Hjerpe och Naenfeldt fick nöja sig med varsin öring av mindre storlek. Alla hade ytterliggare kontakter med fisk men det var ingen mer som följde med upp.
Ännu en snabbis

Drog som snabbast ned till örarna. Havet låg helt blank och stilla så jag skakade fram flugspöt ur tuben och knöt på en nybunden bonker variant. Rätt så omgående så smällde det på två mindre öringar och jag tänkte att idag blir det kanonfiske men som så många gånger förut så blev det såklart inget kanonfiske. Såg en del öring i ytan men dom ville inte se åt mina flugor.

Nya tag till helgen. Snart borde jag ha jobbat ihop till en lite större öring.
Snabbis

En snabbis tur till kusten idag resulterade i en 40 cm som snabbt fick simma tillbaka och 4-5 hugg.


Gotland igen


Höga vågor, skit i vattnet, blåsigt och allmänt jävligt. Ja dessa ord sammanfattar nog de 4 dagar jag kom ut på fiske. Kändes som jag hela tiden var på fel ställe. Fiskelyckan blev därefter. Var inte alls öringsynkad.

En utlekt fisk runt 2 kg och en liten sprall var allt som följde med upp. Tappade även en skaplig fisk sista fiskedagen men var sen tvungen och lämna platsen pga påskfirande. Även om inte fiskelyckan var den bästa så har jag hittat några nya lokaler som säkert levererar då inte man måste göra rent draget efter varje kast.  
RSS 2.0